In augustus 2023 organiseerden Charles Goudsmit en Krista Middel samen het Zomerzondag Poëziepodium in de Kerk Leegkerk en dat smaakte naar meer. Ze zochten en vonden een geschikte locatie in Groningen, kondigden het dichterscafé aan op sociale media en andere kanalen, en tot hun prettige verwondering stroomden de aanmeldingen van dichters binnen: het Dichterscafé De Graanrepubliek was een feit!

Hun missie: een inclusief poëziepodium en ontmoetingsplaats bieden in Groningen aan zowel ervaren als minder ervaren dichters van diverse achtergronden met gedichten in verschillende vormen en stijlen.

 

Charles Goudsmit

Charles Goudsmit is een dichter, een kok en een wereldverbeteraar. Dat laatste ziet hij meer en meer als een functie en noodzakelijk in een wereld die om empathie en reflectie vraagt. Jarenlang was hij samen met zijn familie eigenaar van het bekende Indonesische restaurant De Omhelzing in Groningen. Tegenwoordig is hij verbinder en vanuit die rol organiseert hij activiteiten in verschillende locaties in Groningen samen met zijn Stichting Pittig gekruid. Met deze stichting streeft hij naar een inclusieve wereld. Zijn dichtbundel De Pijn van de wind verscheen 26 april 2024.

 

Krista Middel

Krista Middel is dichter, schrijver en schrijfdocent bij Script en co in Groningen. Zij organiseert cursussen en workshops creatief schrijven en poëzie, een maandelijks schrijfcafé op iedere 3e woensdag van de maand en jaarlijks een dag Schrijven op Schier. Ook voor individuele schrijfbegeleiding en redactie of feedback kun je bij haar terecht. Haar dichtbundel Liefde, bedvogelen en andere treurnis verscheen in 2018. Ze schrijft korte verhalen, gedichten over het leven en de liefde, en is bezig met een roman die ooit, wellicht, af zal komen. 

Er is een dichterscafé op elke 2e zondag van de maand van 16.00 - 18.00 uur in literair café De Graanrepubliek, Gedempte Kattendiep 11 in Groningen. 

Data 2024: 10 maart, 14 april, 12 mei, 9 juni, (let op: op zondag 14 juli is er géén dichterscafé ivm Dichters in de Prinsentuin!), 11 augustus, 8 september, 13 oktober, 10 november, 8 december

Gratis entree, consumpties van harte aanbevolen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb